Hem / Känna ditt trä

Översikt

Känna ditt trä
Trä är ett vackert och hållbart material som det är intressant och givande att ha bra kunskap om när man arbetar med det. Det kan du få här ...

Tryckimpregnerat trä – allt du behöver veta

Tryckimpregnerat trä är en riktig vattendelare. Det finns de som tycker att det är förträffligt medan andra aldrig i livet skulle kunna tänka sig att ha det på sin uteplats. Vi går här igenom alla aspekter av det omdiskuterade byggmaterialet.

Trädäck så väljer du det bästa trallvirket

Ett trädäck lägger grunden till några av de härligaste stunderna i ditt liv. Men innan du påbörjar ditt byggprojektet bör du överväga vilken typ av trä du vill använda till din nya terrass. Det spelar nämligen ingen roll om du använder tryckimpregnerat trä, mjukt trä eller exotiska träslag från andra länder.

De bästa träslagen till din träfasad

Trä är inte bara trä – även när det gäller fasadbeklädnad.. Lär dig mer om de lämpligaste träslagen för beklädnad av ditt hus.

Vilket träslag ärbäst för upphöjda odlingsbäddar?

När trä kommer i nära kontakt med marken blir det automatiskt mer sårbart och mottagligt för nedbrytande angrepp. Därför spelar det roll vilket träslag du väljer till dina upphöjda odlingsbäddar – vi hjälper dig att hitta rätt.

Så här tar du hand om dina trädgårdsmöbler i trä

På soliga dagar och ljumma vindar är det härligt att sitta och betrakta världen i en trädgårdsmöbel. Men sprickor, missfärgningar, grått trä och fuktskador kan lätt störa sommarglädjen. Därför är det viktigt att du är steget före och gör någonting åt det innan förfallet sätter in.
Gläd dig - snart kan du läsa mer om träskyddsprodukter