Hem / Wood Tex-guides

Wood Tex-guides
Vi hjälper dig att komma igång med behandlingen av ditt utomhusträ. Det är inte alls särskilt svårt ...

Behandling av obehandlat trä utomhus: Så här gör du

Det svenska klimatet kan ibland vara tufft. Därför måste ditt obehandlade trä kläs på ordentligt så att det står emot naturens påfrestningar. Här går vi igenom hur du noggrant behandlar dina obehandlade utomhusträ.

Så ger du ditt utomhusträ ren kärlek

Du vet garanterat att träskydd kräver torrt väder – men du behöver inte vänta till en varm sommardag. Om du kan torka kläder på tvättlinan kan du skydda ditt trä. Det enda som krävs är att det är minst fem grader varmt – och klart väder.

Så rengör du din träaltan

Terrassen är trädgårdens bankande hjärta som utgör ramen kring vårens och sommarens härligaste stunder – men skräp, smuts och alger kan hota den glada stämningen innan den ens har börjat. Här kan du lära dig mer om hur du förbereder din träaltan för utomhussäsongen.

Så tvättar du dina träfasader

Dina träfasader utomhus behöver regelbundet behandlas med ett träskyddsmedel som skyddar dem mot sol, vind, regn och fukt. Innan du letar fram penseln måste du dock först tvätta dina träfasader noggrant så att du får ett snyggt och hållbart resultat..

Gå igenom ditt utomhusträ

Vind, väder och fukt är förödande för ditt utomhusträ – och när förfallet sätter in har skadan redan skett Det är därför viktigt att du regelbundet synar dina fönster, dörrar och ditt trallvirke i sömmarna så att du håller träet i toppform.

Så målar du ditt utomhusträ

Du behöver inte anlita ett proffs när det är dags att måla dina träfasader utomhus. Tvärtom kan du enkelt göra uppgiften själv – så länge du bara gör några förberedelser innan du sätter igång. Vi guidar dig fram till ett väl utfört målningsarbete – steg för steg.
Gläd dig - snart kan du läsa mer om träskyddsprodukter