Hem / Wood Tex guider

Wood Tex guider
Vi hjälper dig att komma igång med behandlingen av ditt utomhusträ. Det är lättare än du tror.

Rengör och grundmåla träfasaden: Så gör du

Det svenska klimatet kan ibland vara tufft. Därför är det viktigt att ta hand om sin obehandlade träfasad för att skydda den mot naturens påfrestningar. I den här guiden går vi igenom hur man grundmålar sin obehandlade träfasad för första gången.

Så ger du ditt utomhusträ ren kärlek

Du vet garanterat att träskydd kräver torrt väder – men du behöver inte vänta till en varm sommardag. Om du kan torka kläder på tvättlinan kan du skydda ditt trä. Det enda som krävs är att det är minst fem grader varmt – och klart väder.

Så rengör du din träaltan

Terrassen är trädgårdens bankande hjärta som utgör ramen kring vårens och sommarens härligaste stunder – men skräp, smuts och alger kan hota den glada stämningen innan den ens har börjat. Här kan du lära dig mer om hur du förbereder din träaltan för utomhussäsongen.

Så tvättar du dina träfasader

Dina träfasader utomhus behöver regelbundet behandlas med ett träskyddsmedel som skyddar dem mot sol, vind, regn och fukt. Innan du letar fram penseln måste du dock först tvätta dina träfasader noggrant så att du får ett snyggt och hållbart resultat..

Gå igenom ditt utomhusträ

Vind, väder och fukt är förödande för din träfasad – och när förfallet sätter in har skadan redan skett. Det är därför viktigt att du regelbundet undersöker dina fönster, dörrar och ditt trallvirke så att du håller träet i toppform.

Så målar du ditt utomhusträ

Du behöver inte anlita ett proffs när det är dags att måla dina träfasader utomhus. Tvärtom kan du enkelt göra uppgiften själv – så länge du bara gör några förberedelser innan du sätter igång. Vi guidar dig fram till ett väl utfört målningsarbete – steg för steg.

Flügger Wood Tex - rätt träskydd och fasadfärg

Wood Tex ger träet en starkt väderbeständig och diffusionsöppen yta med maximal hållbarhet, som även bevarar glansen och kulören länge. Produkterna är okomplicerade och du kan måla på både nytt utomhusträ, fabriksgrundat och fabriksmålat trä, samt över gammal träskyddsfärg, både oljebaserat och vattenbaserat, så länge den gamla behandligen sitter fast.

Så reparerar och målar du fönster utomhus

Vilket skick dina fönster är i gör stor skillnad för helhetsintrycket. Välvårdade och nymålade fönster kan ge ditt hus ett lyft och fräscha upp fasaden utan att du faktiskt behöver måla om hela huset. Här hittar du en steg-för-steg guide om hur du reparerar och målar fönster utomhus.

Så väljer du: Träolja, trälasyr eller utomhusfärg?

Ska du fräscha upp dina utomhussnickerier men är osäker på om du ska använda träolja eller trälasyr? I denna artikel kan du läsa om för- och nackdelarna med träolja, transparent trälasyr och heltäckande utomhusfärg.
Glæd dig - snart kan du læse mere om træ og træbeskyttelse