Spara 30 % på ALLT från Flügger
Gäller tom. 12 maj.
Handla i butik eller online
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
Spara 30 % på ALLT från Flügger
Gäller tom. 12 maj.
Handla i butik eller online
Alltid fri frakt över 1 000 kr.
  • ...

Rullspackel


Rullspackel och sprutspackel för ditt hem hos Flügger. Välj mellan olika appliceringsmetoder för att uppnå bästa resultat.

Guide: Vilket spackel ska jag välja?

6 produkter
-30%
Lätt Sprut- och rullspackel Svanmärkt - Flügger
Från 538,30 kr
Ord. pris 769 kr
-30%
Lätt Sprutspackel Svanmärkt Flügger
Från 615,30 kr
Ord. pris 879 kr
+ ev. lev. kostnader
-30%
Lätt Grov Rullspackel, Svanmärkt - Flügger
Från 538,30 kr
Ord. pris 769 kr
-30%
Våtrumsspackel Svanmärkt Flügger
Från 538,30 kr
Ord. pris 769 kr
+ ev. lev. kostnader
Visar 6 produkter av 6

Vad är ett rullspackel?

Rullspackel är en speciell spackelmassa som tagits fram för ett speciellt ändamål, nämligen att rullas ut på ytor med en spackelroller. Det finns några mycket konkreta fördelar med att använda ett rullspackel snarare än andra spackelprodukter som man annars skulle använda i samband med helspackling.

För det första får du mycket för pengarna då rullspackel i stort sett ligger på samma prisnivå som de flesta andra spackelblandningar. Samtidigt är rullspackel extremt lätt att applicera på väggarna. Detta eftersom proceduren är väldigt lik den man skulle använda i samband med att man applicerar vanlig väggfärg. Allt du behöver är en spackelroller, rullspackel och bredspacklar. Du kan sedan doppa rollern i spackelburken, börja rolla din valda yta och jämna till spackelskiktet med en bredspackel.

Flügger Sandplast LSR är en kombination av rull-och sprutspackel. Fördelen med en sådan produkt är att du kan välja vilken appliceringsmetod du vill ha för ditt måleriprojekt. Du kan antingen applicera med en spackelspruta eller med en spackelroller.


Hur man applicerar rullspackel

Nedan hittar du allt du behöver veta om rullspackel och hur du applicerar det.
  • Säkerställ en noggrann täckning av golv, ytor och möbler. Ta sedan bort skruvar och spikar och ta bort löst puts från väggen.
  • Doppa spackelrollern i lite vatten. Därefter appliceras spacklet på spackelrollern - i ett jämnt och fullt lager, så att rollern har gott om spackelmassa att arbeta med.
  • Rolla ut spacklet i mjuka och fasta rörelser på väggen. Försök så långt det är möjligt att applicera ett lager på ca. 2 mm - använd hellre för mycket rullspackel än för lite.
  • Växla vid behov mellan en stor och en liten spackelroller, beroende på hur stora ytor du ska spackla. Om du ska spackla en bit av väggen som är högt placerad, eller ett tak, gör dig själv en tjänst genom att använda ett förlängningsskaft för spackelrollern.
  • Det är viktigt att spacklet inte torkar ut innan du har avslutat projektet och lagt på allt rullspackel, så undvik för långa pauser.
  • När du har applicerat klart rullspacklet måste det jämnas till. För denna del av arbetet kan du använda en vanlig bredspackel. Det är en bra idé att börja från en av sidorna och arbeta dig mot den andra.
  • När spacklet har torkat måste du slipa ytan med sandpapper (ev. korn 100-120). Det rekommenderas att använda en damm-mask vid slipning.
Nu är väggen redo för vidare behandling - kanske färg, filt, väv eller tapet


Kan jag också använda sprutspackel?

Ja, faktisk kan du också använda sprutspackel för att rulla på, eftersom sprutspackel har ungefär samma viskositet som vanlig rullspackel. Om du ska spackla många kvadratmeter kan du med fördel köpa en eller två hinkar med rullspackel och sedan påsar med sprutspackel för resten. På så sätt sparar du både förpackning och pengar, eftersom du då använder sprutspackel i påsar för att fylla på i de hinkar där det fanns rullspackel.

Du skär bara ett snitt i sprutspackelpåsen och häller det över i din tomma hink från rullspackeln. Sprutspackeln kan du självklart också använda om du väljer att sprutspackla med en spackelspruta.